fbpx

5 съвета за здравословен туризъм

Домашни мекици от Родопите
Рецепта за традиционни домашни родопски мекици
11.04.2017

5 съвета за здравословен туризъм

Планински туризъм в Родопите

Ваканционният сезон наближава и всеки се замисля къде да прекара отпуската си – дали в уютна къща за гости или на хотел, дали за 1 или 2 седмици, или 1 – 2 дни, хубаво е всеки да разчупи ежедневието и да си отдъхне от работата.

Затова днес ще ви споделим нашите топ 5 съвета за здравословен туризъм или как да си прекарате чудесно и да не се върнете още по-изтощени и с няколко килограма по-тежки:

1. Ако сте избрали почивка в хотел, избягвайте all inclusive почивките и предпочитайте само нощувка със закуска. Между другото в къща Кристал ще намерите копринено меки палачинки с домашно сладко или сирене.

2. През първия ден от пътуването носете си шише за вода (в планината има чиста и студена вода, така че не е нужно да го пълните предварително) и плодове разбира се.

3. Екипирайте се добре – обувките трябва да ви бъдат изключително удобни, не е излишно да имате под ръка и връхна дреха – ще ви бъде необходима при посещение в пещерите. А в Триград има доста интересни местенца, които не бихте желали да пропуснете.

4. Преди да тръгнете по еко пътеките се заредете с тонизиращия и здравословен мурсалски чай.

5. И не забравяйте спрете да мислите за работа и се насладите на почивката! Разхождайте се, правете слънчеви бани, четете хубава книга, насладете се на невероятни гледки,отдайте се на неповторими изживявания спортувайте, водете приятни разговори!