fbpx

Мурсалският чай – цялото богатство от билки в един чай

Триградски еко мед
Еко медец
19.05.2016
Външен изглед към Къща Кристал
История на еко къща Кристал
11.02.2017

Мурсалският чай – цялото богатство от билки в един чай

Мурсалски чай - богатство от билки

През зимните сезони чаят е най-предпочитаната напитка за по-голямата част от хората в България. Неговото затоплящо и одобряващо действие предполагат честото му използване в студените дни. Съществуват различни видове чай, но без съмнение един от най-добрите е мурсалският чай или известен още като Триградски чай.

Както подсказва и името му, мурсалският чай се добива от местността около село Триград. Сред най-високите части на Триградските скали се разполага невероятното съчетание от билки.

Поради високата надморска височина, на която се намира, добивът на чая е силно ценен не само от жителите на селището, но и от цяла България. Триградският чай, единствен по рода си, ще ви накара да почувствате вкусове, за чието съществуване не сте предполагали.

Добивът на мурсалския чай е разпространен поради многобройните ползи, които притежава. Помага за облекчаването на стреса, при простуда, за детоксикация и при болки в корема. Перфектната билка, която замества употребата на всяко едно лекарство.

Село Триград е известно с красивите Триградски скали и пещерите, намиращи се в близост до селището. Освен тях местността е богата на голямо видово разнообразие от растения и животни. Няма да сгрешите, ако посетите това райско кътче от земята.

След дългата разходка из местността, най-добрият начин да се стоплите и ободрите е чрез чаша топъл чай. Тук триградският чай е поднасян директно от ръцете на хората, които го събират. Разбира се, макар и с прекрасен вкус, чаят не е достатъчен, за да се почувствате отново пълни с енергия и готови за други разходки. Правилното място, на което ще получите заслужения отдих е Еко къща за гости „Кристал“.

Къщата разполага с всичко необходимо за вашата мечтана почивка. Ще бъдете посрещнати от стопаните, които ще ви накарат да се почувствате като у дома си. Сред спокойната и приятна атмосфера ще починете след дългия изморителен ден. Ще имате възможността да се насладите на триградския чай и на невероятните домашно приготвени гозби.

Ако ви е омръзнало от забързаното ежедневие, то е време да се отдадете на заслужена почивка. В село Триград ще намерите търсеното спокойствие и усамотение. Ще се насладите на прекрасните забележителности и на единствения по рода си триградски чай.

С голямото разнообразие от вкусове мурсалският чай ще ви накара да изпитате непознати досега усещания. Ще пречисти организма ви и ще ви предпази от опасните зимни вируси.

Насладете се на топлия мурсалски чай, докато почивате в Еко къща за гости Кристал. Там ще намерите уюта и спокойствието, от които така се нуждаете. Не се бавете, а резервирайте стая преди някой да ви е изпреварил.