fbpx

История на еко къща Кристал

Мурсалски чай - богатство от билки
Мурсалският чай – цялото богатство от билки в един чай
20.12.2016
ашмар
Родопско ястие Ашмар – еко храна от Триград
16.02.2017

История на еко къща Кристал

Външен изглед към Къща Кристал

Еко къща за гости Кристал приема първите си гости през 1998г. Тогава празнувахме Нова година с една млада двойка, която пътуваше на стоп – екстремно изживяване да тръгнеш в планината без превоз и то през зимата…Навън беше бяла приказка и ставаше още по-бяла, защото не спираше да вали сняг. Снегопочистващите машини работеха с пълна пара. С една такава машина пристигнаха и нашите първи гости.

Когато излезнахме да ги посрещнем, видяхме два големи истински снежни човека, целите отрупани със сняг. Поизтупаха снега и влезнаха в специална приготвена за тях топла стая. След като се съвзеха, дойдоха в помещението с камина и така започна нашия и съответно техния празник.

Сега през 2017г. отново си спомняме за тях и времената на хилядите гости, минали през Къща Кристал. Времена през които спечелихме хиляди приятели, с някои от тях поддържаме връзка и сега. Мотото на Къща Кристал е: Посрещни с усмивка – изпрати приятел.
Днес, във времето на отчуждението, това е най-ценният дар-приятелството. През годините Къща Кристал печелеше своите посетители не само с персонално отношение, но и с вкусно приготвена еко храна, произведена наистина от домашното стопанство. Може да се убедите сами като посетите обора с домашни животни или пчелина, от който идва истинския мед. Между другото, това е и атракция за много чужденци, а в намаляващото родно производство забавлението е гарантирано и за български туристи.

Постепенно Къща за гости Кристал се превърна в еко къща, където всичко е натурално – и стопаните, и храната. Истинските неща са дефицитна стока в това динамично време, затова и ние държим на тях и не правим компромис с качеството на обслужване.

Вижте цените за ношувки в Къща Кристал и направете своята резервация още сега – не губете време в излишни размишления! Очакваме ви с нетърпение!