fbpx
Мурсалски чай - богатство от билки
Мурсалският чай – цялото богатство от билки в един чай
20.12.2016

Еко медец

Триградски еко мед

От началото на 2016 година допълнителна дейност за Къща Кристал се явява пчеларството. Решихме се на тази стъпка, за да може нашите гости да се докоснат до истинския вкус на натурален пчелен мед, добит от хуманно отглеждани пчели в Родопите. Пчелинът се намира над природната забележителност „Триградско ждрело”в защитен планински национален резерват с надморска височина 1240м. включен в Натура 2000. Природосъобразният начин на живот-хранене, профилактика и лечение са наша философия, както в личните ни дела, така и в отглеждането на пчелите. Те се развиват и живеят със собствения си мед.

Еко Мед

За гостите, избрали къща „Кристал”, предлагаме лично да посетят нашия пчелин, за да узнаят от къде идват тези лечебни пчелни продукти и с каква любов са създадени те. Ако се случи да бъдете наши гости по време на медобера (обикновено към края на летния сезон) ще имате уникалната възможност да се включите в центруфугирането и опаковането на нашия ароматен пчелен мед. Той е със златист цвят и деликатесен вкус, с качество без аналог! Ако желаете, може да си закупите медец, директно от кошера и ще бъдете 100% сигурни в качеството на Триградския мед.

Ние го извличаме и опаковаме по традиционен метод – без термична обработка. Поради ниското съдържание на полен в мановия мед той може да бъде консумиран и от алергични към полен хора.

Суровият мед може да кристализира и това е естествен процес. Ако желаете да го разтопите – затоплете го леко на ниска температура до 35 градуса. Не използвайте микровълнова печка – поне ние не го правим! Съхранявайте на сухо и хладно място, без пряка слънчева светлина.